האזנה לקו הרצאות

קצת ממעללי המינוס הנצחי

היום נלמד על עוד ‘מלאי’ שנותן לנו הרגשה שיש עוד הכנסות, אך אלו הכנסות מדומות ואינן אמיתיות.

למדנו שיש א‘ – אשראי, ב‘ – בנק, ג‘ – גמ”ח, ד‘ – דיברתי איתו, דמיונות, ה‘ – הורים ושאר תמיכות.

בשבוע שעבר כתבנו על כרטיסי האשראי, היום נלמד שהבנק על שלל אפשרויותיו נותן לנו הרגשה של תוספת הכנסות..

זה מתחיל בהלוואות בנקאיות, ממשיך עם צ’קים דחויים שנותנים הרגשה שהכסף לא יוצא היום ואפשר להתארגן עוד חודש חודשיים ובזכות זה לקנות עוד כמה דברים.. אני נזכר בשיחה שקיים אחד שישב לפני באוטובוס כשהוא מתלונן בפני איש שיחו שאתמול ‘פתאום’ יצאו לו 6 צ’קים מהחשבון כשזה ‘לא היה צפוי’ מבחינתו..

ועד לאוברדראפט (אשראי בנקאי, מינוס בבנק) שאצל רבים מאיתנו הוא שוכן קבע בחשבונינו.

אני פוגש כל כך הרבה אנשים מתוסכלים שמספרים שיש להם אוברדראפט והוא ממש מציק להם.

יש כמה סיבות שהוא אכן מציק מאוד. (מבלי להכנס לשאלה ההלכתית הגדולה האם היתר עיסקה מועיל בשביל לחם וחלב, דהיינו הקניות היומיומיות שמכניסים אותנו למינוס).

הראשונה, העלות החודשית.. על אוברדראפט משלמים בין 11-18 % ריבית ! זוהי הלוואה יקרה מאוד. תארו לעצמכם שיועץ המשכנתאות מציע לכם משכנתא ב-11 %, בודאי הייתם מסיימים את ההתקשרות איתו באותו רגע… אבל זה מה שאתם משלמים עבור המינוס. נכון שצעירים עם חשבונות סטודנט מקבלים הטבה ומשלמים לעיתים ‘רק’ 5-6 %. אבל החשבון הכלכלי של הבנק הוא שברגע שהם יתרגלו לכך, הם ימשיכו כך גם בגיל מבוגר יותר וישלמו על זה טבין ותקילין.

הסיבה השניה שהוא מציק, (בעיקר למי שיש לו מינוס תמידי מתחילת החודש ועד סופו רק שהוא נע ‘בתוך המסגרת’), כל הוצאה שיוצאת לנו במהלך החודש וכל קניה שנקנית היא מגיעה מהרגשה של ‘אין’, גם הלחם והחלב נקנה ממקום של ‘אין’ וזוהי הרגשה מאוד קשה!

האם צרת רבים חצי נחמה?

אצל רבים עוברת מחשבה ש’כולם’ במינוס.. משהו שהסביבה חיה איתו בשלום איכשהוא.

בהרצאות וקורסים שאנו מעבירים אנחנו שואלים כמה לדעתכם אנשים נמצאים במינוס? התשובה הרווחת היא 80 %.. אבל כשאני מעביר פתק בין המשתתפים עם 2 טורים, ומבקש שכל אחד יירשום V בטור הרלוונטי האם הוא במינוס או לא (בלי שמות כמובן..), בד”כ מגיעים ל-50 %.

זה מאשש את הנתונים המעודכנים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שקרוב ל-50 % מהישראלים לא משתמשים במינוס כלל ! אפילו יום אחד בשנה. אלו שיש להם מינוס חודשי קבוע (בין 10-12 חודשים בשנה) הוא בסביבות ה-30 %. אגב שלא נתבלבל, נתון זה נבדק גם על הציבור החרדי בנפרד והנתונים דומים בהחלט.

בטור הבא נתייחס להצעה של הבנק לקחת הלוואה בריבית נמוכה לסגור את המינוס. האם לקחת או לא?

גם נלמד משהו שרבים מאיתנו לא יודעים.. שממינוס בבנק אפשר להנות רק פעם בחיים ואח”כ רק לשלם עליו בלי סוף.. ועוד נתון מדהים.. איך החיים בצל המינוס יכולים לגרום לנו לחובות של מליונים במהלך החיים..

על כך ועוד בטור הבא.

עושים חשבון

לפני שההוצאות חורגות...

מוזמנים למשדר מיוחד עם הרב ישראל גוטמן יו”ר גוטפלוס, מלא בתובנות שיובילו אתכם בס”ד להגיע לחגים מתוך שליטה והנאה בי שתצטרכו לסחוב את ההוצאות חודשים ארוכים קדימה.

יום שלישי (17.09.24) | 21:00 בדיוק

שידור חי בזום או בטלפון

השליחות שלי
להביא אותך להצלחה!