האזנה לקו הרצאות

זהירות, כאן דוחים!

נודה בזה פעם אחת בקול רם. כולנו דוחים דברים. אבל אם נשים לב לפרטים, נופתע לגלות שכל אחד מאיתנו דוחה סוג אחר של משימות. יש כאלה שדוחים בעיקר משימות חברתיות, דברים שכדי לקדם אותם הם צריכים להרים כמה טלפונים, לשאול כמה אנשים וליצור קשר עם אנשים חדשים שהם עדיין לא מכירים. אחרים יגלו שהם נוהגים לדחות דווקא משימות מהסוג הביצועי הפשוט, לכתוב הוצאות והכנסות, לתעד חשבוניות, לשלוח מיילים וכדומה.

יכול להיות שאותם אנשים שדוחים את המשימות החברתיות, דווקא יבצעו את סוג המשימות הביצועיות במהירות ולא ידחו אותן כלל, והאנשים שדוחים את המשימות הביצועיות, דווקא יקדמו במהירות את המשימות שדורשות קשרים חברתיים.

אם תנסו לחשוב רגע, תגלו שגם אצלכם – יש משימות שאתם דוחים שוב ושוב, את חלקן אתם מספיקים לבצע ברגע האחרון ואת חלקן אתם פשוט דוחים שוב ולא מבצעים בכלל. מצד שני, יש משימות שאתם מבצעים בצורה מיידית כאילו קיבלתם זריקת אנרגיה. כשהמשימות האלה מגיעות, פתאום אתם מזדקפים, נהיה לכם אור בעיניים, אתם מסוגלים לישון פחות ולאכול פחות. אתם תבצעו את המשימות הללו בצורה הטובה והיעילה ביותר.

כשתתבוננו בדבר, תגלו שהסיבה העיקרית להבדל בין המשימות שאתם נוהגים לדחות למשימות שאתם דוחים שוב ושוב היא כמה אתם נהנים לבצע את המשימות האלה.

אם אתם אנשים חברתיים שאוהבים לדבר עם אנשים, אתם כנראה תבצעו מיד את המשימות מהסוג החברתי, ותזניחו את המשימות מהסוג הביצועי. אם באופי שלכם אתם יותר אנשי ביצוע ופחות אנשי שיחה, כנראה שזה יהיה בדיוק הפוך.

איך זה קשור לכלכלה?

  • אני חייב לבדוק את דמי הניהול בקרן הפנסיה שלי
  • כבר מזמן החלטנו לעשות שינוי בהתנהלות הכלכלית שלנו
  • איך יכול להיות ששלוימי כבר בן 12.5 ועדיין לא התחלנו לחסוך לבר המצווה?
  • זאת נראית משרה מצוינת, אבל אין לי כוח לכתוב קורות חיים

הרשימה הקטנה הזו היא חלק קטנטן מתוך המשימות הכלכליות הפשוטות שאנחנו דוחים שוב ושוב. כל אחד מהם גורם לנו להפסד של כסף, מונע מאיתנו לצמוח ולהתקדם כלכלית, להגדיל את החסכונות שלנו או את ההכנסות.

הבדל מזערי בדמי הניהול של קרן הפנסיה יכול להיות שווה אלפי שקלים לחודש בשנות הפנסיה, שינוי כלכלי מזערי יכול להביא אלפי שקלים בשנה הקרובה, משרה טובה שמתאימה לכם יכולה להגדיל לכם משמעותית את ההכנסה וחיסכון מוקדם לבר המצווה של הבן חוסך לכם הוצאות מיותרות על ריביות ועוגמת נפש מרובה.

לא חבל?

החלק החשוב ביותר במודל של “גוטפלוס” לצמיחה כלכלית, הוא להפוך מנגרר למוביל. להפסיק להיגרר אחרי ההוצאות והחשבונות ולהתחיל להוביל בעוצמה ובגאון את הכלכלה המשפחתית שלנו בס”ד. הנגררים מפסידים זמן וכסף, חיים בתחושת עוני וחוסר כל הזמן. המובילים קובעים את סדר העדיפויות, מנהלים את ההוצאות ומגדילים את הרווחים שלהם כל הזמן בסייעתא דשמיא.

לעבור משקיעה כלכלית – לצמיחה ופריחה, רוגע ושלווה כלכליים.

עושים חשבון

לפני שההוצאות חורגות...

מוזמנים למשדר מיוחד עם הרב ישראל גוטמן יו”ר גוטפלוס, מלא בתובנות שיובילו אתכם בס”ד להגיע לחגים מתוך שליטה והנאה בלי שתצטרכו לסחוב את ההוצאות חודשים ארוכים קדימה.

יום שלישי (17.09.24) | 21:00 בדיוק

שידור חי בזום או בטלפון

השליחות שלי
להביא אותך להצלחה!